Print deze pagina

Nieuwe zwemstunt voor broers De Jonghe

Geschreven door Fons - Krant van West-Vlaanderen - 18 oktober 2003
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Drie jaar nadat de Belgische marine zijn recordpoging kelderde om onder water het Kanaal over te zwemmen, heeft Patrick De Jonghe samen met zijn broer Johan twee nieuwe stunts klaar.

Patrick De Jonghe werkt bij het interventieteam van de Oostendse politie en zijn broer Johan bij het fietsteam van de Foxen. In november organiseert de Oostendse politieman samen met zijn broer Johan een eerste waterstunt met de duikclub van De Haan en volgende zomer is een aanval gepland op het record van Patrick Ghysel en de Kanaalzwemmers. Zij zwommen van De Panne naar Knokke in een recordtijd 15 uur. De broers De Jonghe willen dat record breken met een team van zes politieagenten.
"Ex-zwemmer Reno Meyer en ikzelf zullen zeker deel uitmaken van het politieteam dat de kust zal afzwemmen in augustus 2004", vertelt Patrick. "We hebben nog meerdere kandidaten op het oog, maar zo'n recordpoging is geen klein bier. We willen zeker zijn van succes en zullen echt de beste zeezwemmers selecteren. Dat record moet eraan ! Vroeger heb ik enorm veel gezwommen en ik heb de draad weer opgenomen. Sedert maart zijn we keihard bezig met de voorbereiding van de recordpoging."
Eerst komt er op 15 november nog een andere originele stunt. Duikclub Coral van Johan en Patrick De Jonghe bestaat 25 jaar. "Enkele leden hadden voorgesteld om een aflossing van 24 uren te doen, maar dat was organisatorisch heel moeilijk. Daarom hebben we gekozen voor een spectaculaire recordpoging Zes Uren Speed Under Water. We zullen gedurende zes uren baantjes onder water zwemmen van 25 meter tegen een snelheid van ongeveer 17 seconden per baan. Dat wordt een zware beproeving die op 15 november in het zwembad van Sparrenduin zal plaatsvinden. De bedoeling is 35 km onder water te zwemmen."
Het duikersteam bestaat uit ervaren atleten-duikers : Rik Aspeslagh, Joeri Gokel, Kurt Callebout (winnaar Fear-Factor), Chris Cracco, Christophe Aspeslagh, Dieter Decroos, Johan en Patrick De Jonghe.
Intussen hebben Patrick en Johan De Jonghe een wel heel bijzondere bijverdienste. Samen met hun ehtgenotes baten beiden een wassalon uit in de Rogierlaan. Zopas kwam daar Ipso Wash in de Leffingstraat bij. "Onze vrouwen Caroline en Veronique zijn uitbater van de zaak en wij zorgen voor de goede gang van zaken," legt Patrick uit. "Johan is de man van de papieren terwijl ik mij opgeofferd heb om een speciale cursus Wasser te volgen en examens heb gedaan voor de middenjury om het complexe werk in een wassalon de baas te kunnen."


(Fons)

 

Lees 2876 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 januari 2019 10:50