Lid Coral wordt vice wereldkampioen BBQ

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Kurt DekoninckHet Duitse team TB & The BBQ-Scouts heeft zondag 14 september 2008 het wereld- kampioenschap barbecueën in Steenhuffel gewonnen. De tweede plaats en de Belgische titel waren weggelegd voor Team Matthias uit Gistel, samengesteld uit gerenommeerde chefs rond Kurt Dekoninck. Kurt is tevens lid van onze duikclub. Wij wensen hem van harte proficiat.
Voor de tiende editie van het wereldkampioenschap had zich een recordaantal van 67 teams ingeschreven. Dertig teams kwamen uit het buitenland waaronder o.a. Duitsers, Zweden, Polen, Amerikanen en een ploeg uit Zuid-Afrika.
De internationale jury was samengesteld uit topchefs, mediafiguren en vakmensen en beoordeelde de culinair-gastronomische aanpak van de teams. De wereldkampioen ontving naast de beker ook een bedrag van 10.000 dollar.
Naast de globale wereldtitel werd ook voor de categorieën vis, kip, varken, rund en dessert een wereldkampioen aangeduid. In de categorie kip werd het Belgische team 't Oud Vuur verkozen tot winnaar. In de categorie dessert was die eer dan weer weggelegd voor het Belgische team Healthy People.
Het kampioenschap, dat georganiseerd werd door 'Belgian Barbecue Association' in samenwerking met Palm, lokte volgens de organisatoren circa 15.000 toeschouwers.

Na de prijsuitreiking is ook officieel gemeld dat volgend jaar het Belgisch Kampioenschap doorgaat in Torhout.

zie ook: Wereldkampioenschap BBQ 2008

Lees 2477 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 januari 2019 10:47

Copyright © 2013 - 2018 Duikschool Coral - De Haan. Alle rechten voorbehouden.